ul. Światowida 58B,
03-144 Warszawa
telefon: +48 667-999-652

Godziny otwarcia:
Pon – Pt.: 8:00 – 22:00 Sobota: 8:00 – 16:00

Kontakt do Inspektora Danych Osobowych:
e-mail: iod@ilovefitness.pl


Masz pytania? Jesteś zainteresowana bezpłatną pierwszą wizytą w klubie? Wypełnij formularz kontaktowy!

Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Ilovefitness.pl z siedzibą pod adresem ul. Światowida 58B, 03-128 Warszawa moich danych osobowych w celu otrzymania informacji związanej z ofertą klubu. W każdej chwili mogę wystąpić z wnioskiem o usunięcie moich danych.
Fomularz kontaktowy
kod bezpieczeństwa:
security code
Proszę wpisać kod zabezpieczający:

Wyślij
I Love Fitness | Śródziemnomorskie łódeczki z cukinii
16343
post-template-default,single,single-post,postid-16343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Śródziemnomorskie łódeczki z cukinii

Śródziemnomorskie łódeczki z cukinii

Kiedy posiłek na talerzu jest zdrowy, smaczny i cieszy oko, wtedy staje się wyjątkowy. Uwielbiam zaskakiwać moich gości nietuzinkowymi daniami. Tak właśnie z prostej cukinii stworzyłam smakowite cukiniowe łódeczki. Może pojawią się także na Twoim stole!

Śródziemnomorskie łódeczki z cukinii
Składniki:
2 średnie cukinie
1 kulka mozzarelli
1 duży pomidor
6 listków świeżej bazylii (w sklepach dostępna jest mrożona świeża bazylia, sama też możesz zamrozić)
50g kaszy jaglanej (suchej)
Sól himalajska do smaku
Przygotowanie:
-łyżką wydrąż delikatnie miąższ cukinii (tak, aby nie uszkodzić skóry) i wrzuć go do garnka
-nastaw piekarnik na 180 stopni
-włóż skórki do piekarnika na ok. 10 minut
-ugotuj kaszę (ok. 10 minut woda:kasza 2:1)
-posiekaj drobno listki bazylii, pół dodaj do miąższu
-miąższ cukinii gotuj ok. 20minut, dodaj soli i zblenduj na masę
-mozzarellę i pomidora pokrój w cienkie plasterki
-skórę wypełnij miąższem, do jednej części dodaj kaszę
-na drugą połówkę wyłóż naprzemiennie plasterki mozzarelli i pomidora
-udekoruj bazylią
-jeśli chcesz, wstaw do piekarnika, by było ciepłe 🙂

Łódeczki możesz zjeść w całości 😀 Właśnie po to piekliśmy skórę, która ma najwięcej błonnika.
Pysznie polecam,
Dominika Wiśniewska

Udostępnij to:
No Comments

Post A Comment