ul. Światowida 58B,
03-144 Warszawa
telefon: +48 667-999-652

Godziny otwarcia:
Pon – Pt.: 8:00 – 22:00 Sobota: 8:00 – 16:00


Masz pytania? Jesteś zainteresowana bezpłatną pierwszą wizytą w klubie? Wypełnij formularz kontaktowy!

Fomularz kontaktowy
kod bezpieczeństwa:
security code
Proszę wpisać kod zabezpieczający:

Wyślij
I Love Fitness | Pasta baba ghanoush
16337
post-template-default,single,single-post,postid-16337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Pasta baba ghanoush

19 Paź Pasta baba ghanoush

Gdy patrzę na półki sklepów, często robi mi się przykro. Większość past na kanapki jest wypełnione konserwantami, cukrem, czasami toną utwardzonych tłuszczów. A czy można bardziej naturalnie? Bardziej warzywnie? Bardziej zdrowo i smaczniej? OCZYWIŚCIE!
Wykorzystując sezon na bakłażany postanowiłam zrobić z nimi eksperyment: pastę baba ghanoush. Trudne do wypowiedzenia, łatwe do zrobienia i zjedzenia 😉

Pasta baba ghanoush
Składniki na średni słoik:
2 bakłażany
Łyżeczka oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
Sól himalajska
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki pasty tahini*
Przygotowanie:
-przekrój bakłażany wzdłuż na pół
-posmaruj wewnętrzną część bakłażana oliwą i połóż na folii aluminiowej skórą do góry
-piecz ok. 25min w 180 stopniach, potem ustaw piekarnik na grillowanie na 5min
-upieczone bakłażany zostaw do ostygnięcia
-wydrąż łyżką miąższ i przenieś do miski
-do miski wyciśnij przez praskę czosnek, dodaj sok z cytryny, pastę tahini i sól
-zblenduj na masę
Najlepiej smakuje na zimno. Możesz używać, jako pastę lub dressing do sałaty.
*Pasta tahini to pasta sezamowa, dostępna na półkach ze zdrową żywnością. Możesz ją oczywiście zrobić sama z prażonego, zblendowanego sezamu.
Pysznie polecam,
Dominika Wiśniewska

Udostępnij to:
No Comments

Post A Comment

wordpress theme powered by jazzsurf.com