ul. Światowida 58B,
03-144 Warszawa
telefon: +48 667-999-652

Godziny otwarcia:
Pon – Pt.: 8:00 – 22:00 Sobota: 8:00 – 16:00

Kontakt do Inspektora Danych Osobowych:
e-mail: iod@ilovefitness.pl


Masz pytania? Jesteś zainteresowana bezpłatną pierwszą wizytą w klubie? Wypełnij formularz kontaktowy!

Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Ilovefitness.pl z siedzibą pod adresem ul. Światowida 58B, 03-128 Warszawa moich danych osobowych w celu otrzymania informacji związanej z ofertą klubu. W każdej chwili mogę wystąpić z wnioskiem o usunięcie moich danych.
Fomularz kontaktowy
kod bezpieczeństwa:
security code
Proszę wpisać kod zabezpieczający:

Wyślij
I Love Fitness | Pasta baba ghanoush
16337
post-template-default,single,single-post,postid-16337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Pasta baba ghanoush

Pasta baba ghanoush

Gdy patrzę na półki sklepów, często robi mi się przykro. Większość past na kanapki jest wypełnione konserwantami, cukrem, czasami toną utwardzonych tłuszczów. A czy można bardziej naturalnie? Bardziej warzywnie? Bardziej zdrowo i smaczniej? OCZYWIŚCIE!
Wykorzystując sezon na bakłażany postanowiłam zrobić z nimi eksperyment: pastę baba ghanoush. Trudne do wypowiedzenia, łatwe do zrobienia i zjedzenia 😉

Pasta baba ghanoush
Składniki na średni słoik:
2 bakłażany
Łyżeczka oliwy z oliwek
Ząbek czosnku
Sól himalajska
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki pasty tahini*
Przygotowanie:
-przekrój bakłażany wzdłuż na pół
-posmaruj wewnętrzną część bakłażana oliwą i połóż na folii aluminiowej skórą do góry
-piecz ok. 25min w 180 stopniach, potem ustaw piekarnik na grillowanie na 5min
-upieczone bakłażany zostaw do ostygnięcia
-wydrąż łyżką miąższ i przenieś do miski
-do miski wyciśnij przez praskę czosnek, dodaj sok z cytryny, pastę tahini i sól
-zblenduj na masę
Najlepiej smakuje na zimno. Możesz używać, jako pastę lub dressing do sałaty.
*Pasta tahini to pasta sezamowa, dostępna na półkach ze zdrową żywnością. Możesz ją oczywiście zrobić sama z prażonego, zblendowanego sezamu.
Pysznie polecam,
Dominika Wiśniewska

Udostępnij to:
No Comments

Post A Comment